esmaspäev, 31. august 2009

Lihapallikaste

 /Prindi retsept/
Kodune ja lihtne kaste, mille jaoks võib lihapallid ise valmistada või siis kiiremaks versiooniks külmutatud lihapalle või frikadelle kasutada.

Kogusest jagub neljale.

Lihapallid:
500 g hakkliha
1 suur sibul
2 küünt küüslauku
3 sl riivsaia
5-6 sl lihapuljongit
1 muna
1 tl soola
0,5 tl pipart

Kaste:
3,5-4 dl lihapuljongit
1,5 dl piima
peotäis maitserohelist (till, petersell)
2 sl tärklist
1 sl sojakastet
vajadusel soola,pipart


Sega riivsai ja puljong kausis, jäta 5-10 minutiks seisma.
Koori ja tükelda sibul ning küüslauk peeneks.
Lisa riivsaiasegule muna, sibul, küüslauk ja hakkliha, maitsesta soola ja pipraga ning sega ühtlaseks. Veereta segust niiskete käte vahel väikesed pallid. Küpseta pannitäis lihapalle pannil kuldpruuniks ning tõsta köögipaberile nõrguma. Küpseta ka teine pannitäis lihapalle pruuniks. Tõsta eelmised lihapallid pannile tagasi ning vala peale soe puljong ja lase paar minutit keeda. Lisa piim ning sojakaste ja kuumuta keemiseni.
Lahusta väheses vees tärklis ning lisa kastmele. Kuumuta pidevalt segades kuni kastme paksenemiseni, aga ära enam lahinal keema lase. Lisa hakitud maitseroheline. Maitse, vajadusel lisa soola-pipart.

Serveeri keedetud kartuli või kartulipüreega.

pühapäev, 30. august 2009

Hatšapuri

Sai Gruusias käidud ja sealset kohalikku toitu palju mekitud. Hatšapuri oli peaaegu iga toidukorra kõrvale ja ikka ei saanud isu täis. Tuli kodus katsetamine ette võtta. Gruusiast võtsin kaasa hunniku Suluguni juustu ja tulemus on siin. Päris sama ei ole, mis seal, aga hea sellegipoolest.



Taigen:
125 g hapukoort
75 g võid
1 muna
3,5 dl jahu
0,5 tl soola
0,5 tl soodat

Sega kuivained kokku.
Sulata või ja sega kokku hapukoore ja lahti klopitud munaga.
Sega või-hapukoore-muna segu kuivainetele ja mätsi ühtlaseks taignaks.
Suru taigen jahusel laual ümaraks.

Täidis:
200 g suluguni juustu (asendada võib mõne muu soolase juustuga)
50 g kodujuustu
1 muna
2 küüslauguküünt
soovi korral tiba soola

Riivi juust ja purusta küüslauk. Sega hulka muna ja kodusjuust.
Aseta saadud segu ümaraks pressitud taignale.


Tõmba taigna ääred juustusegu kohal kokku nii, et tekkiks pall. Suru pall lapikuks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga.
Võib taigna ka kaheks jagada ja sellest 2 ümmargust lehte rullida, mille vahele juustusegu panna ja siis ääred kokku suruda.

Küpseta pirukat 200 kraadi juures 15-20 minutit.

Õuna-kaerahelbe plaadikook



Taigen:
5 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
3 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
75 g suhkrut
50 g fariinisuhkrut
125 g võid
200 ml kohvikoort
2 muna

Peale:
umbes 500 g puhastatud õunu
2 sl suhkrut
1 tl kaneeli

Sega jahu, küpsetuspulber, suhkrud, kaerahelbed segamini. Sulata ja jahuta või.
Klopi muna kohvikoore hulka. Lisa kuivainesegule vaheldumisi hapukooresegu ja sulatatud või.
Sega tainas ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Lao peale õunatükid ja raputa üle suhkru-kaneeliseguga.
Küpseta 200 kraadises ahjus 25 minutit.

Retsept leitud siit.

Ämmamamma seenepirukad


Pärmitaigen:
1 kg nisujahu
2 1/2 kl piima
50 gr võid
2 spl suhkrut
2 muna
1 tl soola
42 gr pärmi

Sulata pärm suhkruga. Lisa soe piim ja ülejäänud ained, sega , sõtku ja pane sooja kohta rätiku alla seisma (näiteks veekaussi, mis on täidetud sooja veega). Lasta 2 korda kerkida (st suru taigen vahepeal alla ja lase edasi kerkida), kokku umbes 1,5 tundi.

Täidis:
1 liiter kupatatud seeni
2 sibulat
300 gr veisesinki
3 spl võid
soola, pipart
*soovi korral ka 3 keedetud muna (purustatult)

Peale pintseldamiseks muna.

Hakkida sibul või purustada köögikombainis, sama teha ka seentega. Vala segu pannile koos võiga, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta läbi. Haki sink ja lisa segusse, kuumuta natuke veel.

Rulli taigen laiali. Suru klaasiga ümmargused ringid ja pane lusikatäis täidist ringi sisse. Keera pool taigent üle ja suru kahvliga ääred alla. Pintselda pealt munaga. Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit või kuni pealt kuldpruunid on.

laupäev, 29. august 2009

Kiire kana-panniroog

Tegelikult ma kutsun seda rooga "Laisa koka pannikaks", sest ma teen seda just oma kõige laisematel või kiirematel hetkedel. Eriti kiirelt valmib ta siis, kui on kodus alles eelmisel päeval keedetud riisi, aga kana praadimise ajal jõuab kenasti ka riisi ära keeta. Kastmeks kasutan enamasti kodust letšot või poolmagusat Hiina kastet, aga siinkohal võib vabalt ise vastavalt oma maitsemeeltele ja külmkapi sisule kombineerida. Ühesõnaga kõigest mõne üksiku komponendiga valmib kiiresti üks maitsev õhtusöök.




Vaja läheb
400 g kanafileed või kintsuliha
1 väike ananassikonserv (227g)
200g riisi
1 purk (kodust) letšot või poolmagusat Hiina kastet
soola, pipart
õli praadimiseks










Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Lõika kana ribadeks. Kuumuta pannil törts õli ning pruunista kanatükid läbi. Vala peale letšo ning ananassitükid ning hauta segu mõni minut. Vala kanakastmele hulka keedetud riis ning kuumuta kõike koos veel minuti jagu.

Ja valmis ta ongi!

esmaspäev, 10. august 2009

Pannipitsa hakklihaga

/Prindi retsept/
Aastaid tagasi, kui ma noorem olin ja toidutegemine veel nii iseenesest mõistetavalt välja ei tulnud, oli see paksu kattega pannipitsa meie laual umbes kord nädalas. Seda seetõttu, et see oli üks väheseid asju, mis ma teha oskasin, valmis kerge vaevaga ja see tõesti maitses alati ka kõigile- kindla peale minek!Tol ajal valmistasin ma põhja alati Vilma pitsapõhjapulbrist, aga nüüd olen enim püsima jäänud tervislikuma, maitsvama ja rasvainevaba kohupiimapõhja juurde. Kate sõltub põhiliselt siiski külmkapi sisust, aga üldiselt üritan kokku saada alltoodud varianti. Kastmena kasutan põhiliselt kodust letšot, aga selle varude puudumisel Sweet&Sour või mõnda muud meelepärast tomatikastet. Igaljuhul võib pitsa valmistamisse suhtuda väga loominguliselt- hakkliha võib asendada singiga või ananassikonservi aprikoosikonserviga. Asju, mis ei maitse, võib ära jätta või hoopis millegi meelepärasemaga asendada.

Kogusest jagub kuuele.

Kohupiimapõhi:
250g kohupiima
3 muna
1 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola

Kate:
400 g (veise-, sega- või kalkuni-)hakkliha
1 sibul
2 küünt küüslauku
1 väike (227g) ananassikonserv
1 purk (400g) Kidney ube
2 sl tomatipastat
1 purk kodust letšot või Sweet&Sour kastet
soola, pipart
200-250g riivjuustu
*pärlsibulaid


Aseta ahi 225 kraadi juurde soojenema.

Loputa oad külma vee all ja jäta koos ananassiga sõelale nõrguma. Kui kasutad pärlsibulat, siis nõruta ka need.

Põhja jaoks sega kohupiim munadega. Lisa omavahel kokku segatud jahu, küpsetuspulber ja sool ning sega ühtlaseks tainaks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning suru tainas selle põhjale.
Eelküpseta põhja 225 kraadi juures 7 minutit.

Kuumuta pannil törts õli. Pruunista hakkliha sibulaga, lõpus lisa ka hakitud küüslauk. Maitsesta soola-pipraga. Vala peale letšo või mingi muu tomatikaste, mida kasutad ja 2 sl tomatipastat. Lisa ka nõrutatud oad ja ananass (pärlsibulad) ning kuumuta kõik koos läbi.

Kui põhi on eelküpsenud, siis vala kate põhjale ja laota peale riivjuust. Alanda ahju kuumus 200 kraadini ning küpseta pitsat veel 20-25 minutit või kuni juust kuldpruunikaks tõmbuma hakkab.

Enne serveerimist lase pitsal veidi jahtuda.
Võib pakkuda ka külmana, väikeste ruutudena, suupistelaual.

pühapäev, 9. august 2009

Kerge sidruni-juustukook


Põhi:
150 g digestive küpsiseid
75 g võid
25 g Demerara suhkr

Kate:
0,5 dl 10% koort
400 g kondenspiima
200 g toorjuustu
3 sidruni riivitud koor + mahl

Purusta küpsised või ja suhkruga ja suru puru ümmargusse lahtikäivasse koogivormi.
Valmista kate- sega omavahel koor, kondenspiim, toorjuust ja riivitud sidrunikoor. Vähehaaval segades lisa sidrunimahl. Ühtlaseim segu tuleb mikserdades või köögikombainis.
Pane kook külmkappi soovitavalt üleöö seisma.
Kate on suhteliselt pehme, mida enam külmas seisab, seda enam taheneb.

Kaunistada võib vahukoorega.

Allikas: "Kodukirja parimad palad"

laupäev, 8. august 2009

Hakkliha-nuudlivorm

/Prindi retsept/
Selle maitsva vormiroa retsepti olen ma omaks võtnud ühest oma esimestest kokaraamatutest ja see on üheks püsivaks roaks meie toidulauale jäänud. Suvikõrvits ja munanuudlid sobivad suurepäraselt kokku ja annavad mahlase tulemuse. Hakklihana kasutan väherasvast veiseliha või kalkunihakkliha. Kastmena on originaalis Bolognese kaste, aga selle puudumisel kasutan vahel ka kodust letšot, mis mulle isegi enam meeldib. 

Kogusest jagub umbes neljale.





Vaja läheb:
150 g munanuudleid
1 sibul
450 g hakkliha (kalkun või veis)
1 keskmise suurusega suvikõrvits
1 purk Bolognese toidukastet või letšot
2 küüslauguküünt
100g riivjuustu
50 g Parmesani juustu
soola, purustatud musta pipart







Keeda nuudlid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Loputa ja jäta nõrguma.

Pruunista hakkliha hakitud sibulaga. Maitsesta kergelt soola, pipraga. Lisa juurde riivitud suvikõrvits ja kuumuta veel paar minutit.
Sega juurde bolognese kaste (või letšo) ja purustatud küüslauk, kuumuta keemiseni.
Vähenda pliidikuumust ja hauta umbes 5 minutit.

Lisa nuudlid ja 100 g riivjuustu, sega läbi ja vala ahjuvormi.

Küpseta 190 kraadi juures 30 minutit. Poole küpsemise pealt raputa peale 50g riivitud Parmesani.

Lase roal enne serveerimist veidi jahtuda. Serveeri värske salatiga.

*Retsepti mugandatud "Pereköögi kokaraamat"-st

kolmapäev, 5. august 2009

Kirsikrõbedik

Värskete kirsside aeg on lihtsalt imeline. Ma võiksin vabalt hommikul ennast redeliga puu kõrvale istutada ja terve päeva päikesepaistet nende magus-hapukate kaunitaride saatel nautida. Enne võib juhtuda ainult, et kirsid saavad otsa, minu isu aga.. see ei rauge :) Ma ei jõua ära kiruda, et miks, ometi miks see kirsi ja kõige muu värske aeg meil siin külmal maal nii neetult lühikene on?!
See magustoit läheb mul iga aasta peale esimeste kirsside valmimist ahju. No tegelikult siis ikka, kui värskete marjadega on juba veidi maiustatud ka. Nagu kõik teisedki vormimagustoidud, on ka see imelihtne ning käed on omavahel löönud hapukad marjad ja krõbedaks küpsenud magus purukate. Mandline Amaretto on mul alati ploomide ja kirsside küpsetamiseks kapinurgas oma etteastet ootamas, aga lastega söömiseks võib selle näiteks apelsinimahlaga asendada.
Kirsse saab õnneks väga hästi ka talveks külmutada ja sellesse magustoitu võib absoluutselt ka neid samuseid külmutatud marju kasutada, aga proovige kindlasti ka värskete kirssidega.. limps!

Kogusest jagub kuuele-kaheksale.


Täidis:
700-800g kirsse
3 sl pruuni suhkrut
1 sl maisitärklist
3 sl Amarettot

Kate:
120g võid
2 dl kaerahelbeid
2 dl jahu
2,5 dl pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
näpuotsaga soola





Kui kasutad värskeid kirsse, siis esmalt eemalda neilt kivid ja siis sega nad kokku suhkru, tärklise ja Amarettoga. Kui kasutad külmutatud kirsse, siis võib need kohe külmunult segusse lisada.
Kui sööjate hulka kuuluvad ka lapsed, siis võib Amaretto apelsinimahlaga asendada.

Aseta ahi 200 kraadi juurde soojenema.


Tõsta kirsid sügava ahjuvormi või mitme väiksema portsjonvormi põhjale.

Sega katteks kaerahelbed, jahu, suhkur, toasoe või, kaneel ja sool kausis ühtlaseks purutaoliseks tainaks. Jaota puru kirssidele ja küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit.

Serveeri soojalt (parim leigena), soovi korral paku kõrvale pallike vaniljejäätist.

Kartuli-hakklihavorm

/Prindi retsept/
Lihtne ja hea vormiroog argiõhtusse. Kreemise tekstuuri annab vormile piima-toorjuustukaste.

Kogusest jagub neljale.



Koostisained:
600g kartulit (kooritult)
300g hakkliha
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
1 suurem tomat
1 paprika
200g toorjuustu (küüslaugu või maitserohelisega)
2,5 dl piima
1 sl jahu
1 sl võid
soola, pipart, hakklihamaitseainet





Kuumuta ahi 250 kraadini.

Koori ja viiluta kartulid õhukeseks.
Määri keskmise suurusega ahjuvormi põhi võiga ning lao peale kartulid. Raputa kergelt üle soolaga.
Küpseta 250 kraadi juures 15 minutit.

Koori ja haki sibul. Puhasta ja haki küüslauguküüned peeneks. Viiluta tomat õhukesteks viiludeks. Puhasta paprika seemnekodadest ja lõika siis õhukesteks viiludeks.

Pruunista pannil hakkliha poole hakitud sibulaga. Maitsesta soola, pipra ja hakklihamaitseainega. Lõpuks lisa ka üks küüs küüslauku ning prae veel minut-kaks. Tõsta pann tulelt.

Teisel pannil sulata 1 sl võid ja prae selles teine pool sibulat klaasjaks. Lisa teine küüs küüslauku ning prae veel minut aega. Raputa peale 1 sl jahu ja prae koos sibulaga pidevalt segades minut-kaks. Vala peale piim ning lase keema tõusta. Lisa toorjuust ja kuumuta kuni selle sulamiseni, ikka veel pidevalt segades. Ära kastet enam keema lase. Maitsesta vajadusel veel õrnalt soola-pipraga.

Vala eelküpsetatud kartulitele hakklihasegu, lao selle peale tomati ja paprika viilud ning kalla lõpuks kõige peale veel piima-toorjuustukaste. Küpseta veel 175 kraadi juures 30 minutit.


Serveeri värske salatiga.

esmaspäev, 3. august 2009

Mustika-kodujuustupirukas

/Prindi retsept/
Üks väga mustikane ja mahe pirukas, mis on üheaegselt kreemja ja teralise tekstuuriga.

Kogusest jagub kaheksale- kümnele.


Põhi:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
näpuotsaga soola

Kate:
2 muna
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 dl kohvikoort
1 dl piima
2 spl tärklist
200g kodujuustu
5 dl mustikaid




Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa sellele jahu, sool ja muna. Pane taignamass külmikusse pooleks tunnikeseks tahenema.

Suru tainas ümmargusse koogivormi (24 cm), mis on kaetud küpsetuspaberiga või määritud võiga. Kalla mustikad põhjale.

Klopi munad lahti ja sega hulka ülejäänud katte koostisosad. Vala kate mustikatele.

Küpseta 200 kraadi juures 40-45 minutit.

Enne serveerimist lase koogil täielikult maha jahtuda ja taheneda.

*Allikas: "100 pirukat"


Hakklihakotletid tatrase lisandiga

 Veidi teistsuguse lahendusega kotletid juhuks kui tavalised on ära tüüdanud. Samuti ka heaks variandiks ära kasutada tatrapudrujääke.

 

Koostisained:
1dl tatratangu
400g hakkliha
1 sibul
1 muna
2 küüslauguküünt
3 spl riivsaia
0,5 dl vett
0,5 lihapuljongikuubikut
60g maitserohelisega toorjuustu
soola, pipart







Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks ja jahuta maha.
Purusta sibul köögikombainis ja pressi küüslauk küüslaugupressiga.
Sega kokku hakkliha, muna, sibul, küüslauk, jahtunud tatar, toorjuust ja lihapuljongis paisutatud riivsai. Maitsesta soola, pipraga.
Mätsi peos kotletid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225 kraadi juures 20 minutit.

Kotletid fetaüllatusega

 Maitsvad kotletid väikese üllatusega fetasõpradele. Ahjus valmistamise tõttu ka tiba tervislikumad ja enda aega säästvamad, jääb ära rohkes õlis praadimine.


 


Koostisained:
500g hakkliha
3 sl riivsaia
0,5 dl vett+ 0,5 lihapuljongikuubikut
2 küüslauguküünt
1 suur sibul
1 muna
150 g feta juustu
soola, pipart








Haki sibul peeneks või veel parem, purusta köögikombainis. Sega kokku hakkliha, muna, sibul, hakitud küüslauk ja lihapuljongis paisutatud riivsai. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika feta parajateks kangideks.
Mätsi hakklihasegust pätsid ,nii et feta-kang jääks keskele.
Aseta kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225 kraadi juures 20 minutit.


*Inspiratsioon Sille toidublogist.

Külm kaste

See salatilaadne kaste on meie toidulaual tuntud juba aegadest, mil ma köögis oma esimesi õpisamme tegin. Need olid ajad, kui tegin emale kõnesid teemadel "Mitu supilusikat riivsaia ma kotlettidele panen?" või "Kui palju piima kartuliputru tuleks panna?". Siis oli meie üheks põhitoiduks see kaste keedetud kartulite ja kotlettidega- üks eriti kodune õhtusöök (teine oli hakklihakaste kartulipudruga).  Eriti super on see kaste veel värske kartuliga, siis ei oska isegi ühtegi lihatoodet sinna kõrvale soovida.




Koostisained:
1 suur tomat
2 hapukurki
peotäis rediseid (5-6 tükki)
250 g hapukoort
150-200 g majoneesi
peotäis värsket hakitud tilli
soola, pipart










Tükelda redised, tomat ja hapukurgid ning tõsta kaussi. Vala peale hapukoor ja majonees, lisa maitseained ning peeneks hakitud till ning sega kõik läbi.

Serveerida võib kohe.

pühapäev, 2. august 2009

Laimi-vaarika juustukook

Puhtast juustust puhas rõõm- no juustukoogid on lihtsalt kõigi kookide kuningad! Kakaosel põhjal figureerib peal laimist kergelt hapukas ja vaarikatest kergelt värske kate. Parim kindlasti suvel värskete marjadega valmistades, aga sügavkülma marjad ajavad ka väga hästi asja ära. Originaalis oli retsept mustikatega ja veidi lühema küpsetusajaga, aga ühest tunnist ahjus jäi minu puhul kindlasti väheks.

Kogusest jagub kümnele.



Põhi:
1 pakk Selga šokolaadiküpsiseid
75g võid

Täidis:
800 g  toorjuustu (Philadelphia)
2,5 dl suhkrut
4 muna
3 munakollast
3 laimi mahl
3dl vaarikaid (või mustikaid)







Sulata või. Purusta küpsised köögikombainis, lisa või ja sega ühtlaseks purumassiks. Vooderda lahtikäiv 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu vormi põhja.

Kuumuta ahi 160 kraadini.

Sega kokku toorjuust, munad, munakollased, suhkur ja laimimahl. Vala täidis põhjale ja kata vaarikatega. Vaarikad võib peoga kergelt täidise sisse suruda.

Küpseta kooki 160 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit (vastavalt vajadusele- võib ka rohkem kui keskelt veel toores tundub). Peale küpsetamist tõmba ahju uks lahti ja lase koogil ahjus edasi soojeneda.  Hiljem tõsta kook külmkappi ja lase üleöö seista.

Seveerimisel võib koogitükile vaarikatoormoosi või värskeid vaarikaid peale tõsta.



Allikas: "Juustukoogid" 100 rooga sarjast

laupäev, 1. august 2009

Vaarika-kohupiimakook

Vaieldamatult üks parimaid kohupiimakooke, mis olemas on! Mingit erilist kokakunsti see kook ei vaja. Sügavkülmast ühe karbitäie vaarikaid ikka leiab ning kohupiim on igas kaubandusvõrgus müügil. Ülejäänud vajalik kraam peaks igas majapidamises juba kappidest saada olema. Mis siis muud kui tuld ja koogile!



Põhi:
5 dl jahu
200g võid
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
(2 dl kookoshelbeid)


Kate:
1 kg kohupiima
250g hapukoort
4 muna
1 dl suhkrut
500 g vaarikaid




Sega kokku külm või, jahu, suhkur, sool, sooda, küpsetuspulber ja soovi korral ka kookoshelbed nii, et tekiks purutaoline mass.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vooderda selle põhi 3/4 purutainaga.
Sega kokku kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur ning vala põhjale. Täidise peale laota vaarikad ja pudista allesjäänud  1/4 purutaignast vaarikatele veel peale.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.
Serveeri jahtunult!


*Retsept pärineb Kodukirjast.

Lavaširullid singi-juustuga

 Lavaširullid kaovad suupistelaualt alati väga kiiresti, seega valmista neid parem kohe mitu portsu. Täidisega võib julgelt "mängida" ja erinevaid asju proovida. Hästi sobib sisse ka riivitud suvikõrvits või redis.

 


Vaja läheb:
1 lavašš
150g sulatatud juustu
1 punt rohelist salatit
150 g õhukest viilutatud sinki
100g riivjuustu
peotäis tilli
*mõni redis (riivitult)









Laota lavašš lauale laiali. Määri peale sulatatud juust.
Raputa peale hakitud till, riivjuust (ja riivitud redis).


Laota ühtlase kihina lavaššile ka salati lehed ja siis viilutatud sink.


Keera lavašš pikemast äärest alustades rulli ning kata võimalusel toidukilega.
Hoia külmkapis kuni serveerimiseni.

Serveerimiseks lõika rullist paari cm laiused ribad ning aseta vaagnale.