neljapäev, 27. mai 2010

Frikadellisupp

/Prindi retsept/
Frikadellisupp on klassikalistest suppidest üks kiiremaid ja lihtsamaid ning võimalusi selle supiga "mängimisel" on palju.
Frikadellid võib ise teha või siis veidi mugavamatel hetkedel ka poest osta. Tunnistagem, et neid mugavaid hetki on meil kõigil vahel, kus läheme kergema vastupanu teed. Proovida tasub erinevaid hakklihasid nagu sega-, kana-, lamba- või ulukihakkliha. Samuti on olemas poelettidel erinevates hakklihadest valmistooteid, näiteks frikadellid põdralihast on täitsa maitsvad.
Köögiviljade valikul on peamised kartul, porgand ja porru/sibul, ülejäänu võib lisada või lisamata jätta vastavalt oma pere eelistustele või külmkapi sisule.
Siin on toodud meie kõige  lihtsam/tavalisem variant frikadellisupist, millele ma vahel lisan vunki roheliste herneste, brokoli või suvikõrvitsaga.

Kogusest jagub viiele.


Vaja läheb:
4-5 kartulit
2 porgandit
2 varsselleri vart
1 porrulauk (või sibul)
1,5 liitrit köögiviljapuljongit
peotäis hakitud maitserohelist (till, petersell)

Frikadellid:
300g hakkliha (sega-, kana-, lamba- või ulukihakkliha)
1 väiksem sibul
1 sl riivsaia
1 muna
soola
pipart




Frikadellid:
Purusta sibul köögikombainis või haki väga peeneks.
Sega kokku hakkliha, muna, riivsai ja peenestatud sibul, maitsesta soola pipraga.
Vooli tainast väikesed pallikesed ja laota vaagnale üksteise kõrvale.

Supp:
Koori ja haki porgandid. Lõika porrulauk pooleks ja viiluta. Viiluta selleri varred. Koori kartulid ja haki parajateks tükkideks.
Kuumuta pannil törts õli ja prae porrut, porgandeid ja varssellerit mõni minut.
Aja puljong potis keema, vala sisse praetud köögiviljad ja kartul ning keeda 5-10 minutit olenevalt tükkide suurusest.
Tõsta vormitud frikadellid suppi ja keeda veel 10-15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
Haki maitseroheline ja lisa supile.
Maitse, vajadusel lisa ka soola (Tamme talu ürdisool sobib hästi suppidesse).

Serveeri hapukoorega või ilma, kuidas meeldib.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar